top of page

Belgian Air Force Days 2016/ Vliegbasis Florennes

Fighterdisplays! F-16's ( Belgie, Griekenland en Denemarken), F-18's ( Zwitserland en Spanje), MiG-29 (Slowakije en Polen), Gripen ( Tsjechie en Zweden), Typhoons ( Italie en UK), Ramex Delta en een Franse Rafale met één in plaatst van twee afterburners. 13 Fighterdemo's aangevuld met een NH-90 dicht bij het publiek, Airbus A400, Breitlings Super Constellation, NL AH-64 en nog een lading warbirds, Patrouille de France en de Red Devils. Dat plus een static met Turkse Phantoms, Lakenheath F-15's, Portugese F-16 en een Italiaanse C-27 Spartan. Bij voorbaat ingredienten voor een geweldige dag.

Tijdig vertrokken uit Sneek bracht ons om 7.15 uur al aan de poort waar we vooraan op de parkeerplaats konden nog anderhalf uur dutten. De poorten, van te voren aangekondigd, zouden pas om 9.30 uur open gaan, met een gelukje gebeurde dit 15 minuten eerder. De aangekondigde tassencontroles vielen mee en na 15 minuten waren we goed en wel door alle checks heen. Wat ons restte was toen een goede 2.5 km lopen, en dat na een operatie aan de knie, viel niet mee. Aangekomen op de static waren we net op tijd om de Belgische Alpha Jets te platen. De kisten op static stonden strak omheind met hekken wat frustrerend was voor foto's. Mijn vorige ervaring met Florennes was qua weer niet prettig, nat en binnen een uur werd de show gecanceld. Vandaag was het weer grijzig en nat, maar gelukkig klaarde het in de middag op.

 

We vertrokken voor de meute uit, in de hoop dat we de Ramex Delta (showstopper) konden platen vanaf de parkeerplaatsen. Op het juiste moment stonden we klaar en zagen we de twee 2000's over het Waalse heuvellandschap razen. De terugweg viel qua files mee en met de doodsaaie EK-wedstrijd Kroatie - Portugal op de terugweg waren we blij dat we niet in slaap zijn gevallen. Blij met de 34 nieuwe nummertjes!  

 

 

bottom of page